Handleiding volgsysteem Enigma

augustus 2018

Enigma heeft een eenvoudig, maar effectief volgsysteem. In het volgsysteem worden de resultaten van de oefeningen en toetsen bijgehouden. Om het volgsysteem te kunnen gebruiken, is het nodig dat docenten én leerlingen
over een schoolaccount van Entree beschikken.

Inloggen met Entree schoolaccount
Om de oefeningen en toetsen te kunnen maken en om de voortgang te kunnen bekijken is het nodig om in te loggen. De eerste keer dat er ingelogd wordt, moet de profielpagina worden ingevuld.

Voortgang bekijken
In iedere module staat in het menu het item [Voortgang]. Op de voortgangspagina staat een link naar de voortgang van of het Kernprogramma of het Keuzedeel. Met behulp van de [terug]-knop kan geswitcht worden tussen het Kernprogramma en het Keuzedeel.

Docent kan klassen aanmaken en leerlingen koppelen zich aan de klas
Op de voortgangspagina staat ook een link naar de Profielpagina. Een docent kan op de profielpagina klassen aanmaken. Geef de klas een logische naam en kies als vak Informatica.
Als een leerling naar de profielpagina gaat heeft hij de mogelijkheid zich te koppelen aan de klas. Als dat gebeurd is, kan de docent de voortgang van de leerlingen volgen.

Vragen?
Neem contact op met de helpdesk: https://www.vo-content.nl/contact/helpdesk/


Let op:
De profielpagina moet wel zijn aangemaakt, anders kunnen de opdrachten niet worden gemaakt. Docenten en leerlingen loggen in met het SchoolEntree account en kijken hier of profielpagina's zijn aangemaakt: