F.A.Q.


Hoe sluit ik een schoollicentie af?

Vanaf 1-8-2017 maakt de methode informatica van Enigma in zijn geheel deel uit van de Stercollecties van VO-content. Met deze samenwerking komt de rijk gevulde database met leermateriaal informatica beschikbaar binnen Wikiwijs Maken via een open licentie (CC-BY-SA) en wordt arrangeerbaar. Het docentenmateriaal is alleen beschikbaar voor leden van VO-content en de 'huidige' gebruikers van Enigma


Wat verandert er voor de huidige gebruikers?

Wanneer een school lid is van VO-content dan heeft de school automatisch toegang tot al met materiaal van Enigma. Wanneer een school geen lid is van VO-content dan houdt de school toegang tot al het materiaal volgens de huidige voorwaarden


Wordt het lesmateriaal digitaal aangeboden?

Ja, al het materiaal wordt digitaal aangeboden in de vorm interactieve modules. Voor de leerling is een studieboek bij iedere module in pdf-formaat voor het bestuderen van de stof.
In de komende 3 jaar tijd wordt het lesmateriaal beschikbaar gesteld in Wikiwijs Maken via een open licentie (CC-BY-SA) en wordt daarmee arrangeerbaar.


Waar vind ik de docentenhandleiding?

De docentenhandleidingen staan op de site. Als je ingelogd bent als docent vind je ze onder het menu-item:
Uitwerkingen.
Daar vind je per module de uitwerkingen en de algemene docentenhandleiding met daarin opgenomen de toelichten bij de verschillende vraagtypen, keuze browser, werken met Entree (Kennisnet) en voorbeeld jaarplanners.


Hoe krijgt de leerling toegang tot het materiaal?

Iedere leerling krijgt een inlogcode om op Enigma-online bij het leerlingmateriaal te komen. Voor het begin van het nieuwe schooljaar geeft u via de site op hoeveel licenties u denkt nodig te hebben. De inlogcodes krijgt u direct per mail toegezonden.


Hoe kan ik als huidige gebruiker van Enigma nieuwe leerlinglicenties bestellen?

Wanneer een licentie is afgesloten, ontvangt de school twee inlogcodes voor docenten. Met deze code kunt u inloggen op de website als docent. Wanneer u ingelogd bent, kiest u in het menu EnigmaBestellen.
U selecteert het leerjaar waarvoor u codes wilt bestellen en vult achter Aantal (extra) accounts het aantal leerlinglicenties dat u nodig heeft. De inlogcodes voor uw leerlingen krijgt u direct per mail toegezonden.
U kunt altijd extra accounts bijbestellen.