Stichting


Enigma is een stichting van en voor enthousiaste informaticadocenten. Het hart van de stichting wordt gevormd door een rijk gevulde database met lesmateriaal, meer dan dekkend voor het programma informatica voor havo en vwo.
Het bestuur van de stichting wordt gevormd door docenten die allen nog iedere dag het vak informatica geven en/of die nauw betrokken zijn bij de vormgeving van het vak.
De stichting wordt inhoudelijk en organisatorisch ondersteund door educatief projectbureau ScalaMedia.

Enigma kent een lange geschiedenis: het was (toen nog onder de naam Turing) een van de eerste methodes voor het tweede fasevak informatica. Dat betekent dat Enigma al sinds 2001 door vele scholen met enthousiasme gebruikt wordt. Dankzij de continue feedback van deze scholen kan de methode ieder jaar verder geoptimaliseerd en verder uitgebreid worden. Hierdoor is Enigma uitgegroeid tot een innovatieve, toonaangevende informaticamethode met een enthousiaste, zeer hulpvaardige groep gebruikers. Enigma organiseert ieder jaar een druk bezochte bijeenkomst over de ontwikkelingen in het vak.
Kortom: met Enigma staat u er niet alleen voor!

Samenwerking VO-Content

Sinds 1 augustus 2017 werkt Enigma samen met VO-content. De methode informatica van Enigma maakt deel uit van de Stercollecties. Een lidmaatschap voor Enigma-online afsluiten is niet meer mogelijk. Een school moet lid worden van VO-content om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal. De huidige gebruikers kunnen volgens de 'oude' afspraken gebruik blijven maken van al het materiaal.

Met deze samenwerking komt de rijk gevulde database met leermateriaal informatica in 3 jaar tijd beschikbaar binnen Wikiwijs Maken via een open licentie (CC-BY-SA) en wordt arrangeerbaar. Het docentenmateriaal is alleen beschikbaar voor leden van VO-content en de 'huidige' gebruikers van Enigma.

Per 1 augustus 2019 is de volledige informaticamethode Enigma volgens het nieuwe examenprogramma beschikbaar binnen WikiwijsMaken:

Meer info over deelname VO-content? klik hier voor info. 
Meer info over de Stercollectie Enigma informatica?       klik hier voor contactformulier.